Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig, Lunis <3


"Kaniner är bättre än känslor" - En teateruppsättning

Jag är arg
jag skulle vilja bränna
maskerna
prydandes mitt städade
yttre

Jag är arg
det finns inget som stoppar
mitt framdriv
ut, igenom
stridernas lugna scen

Jag är arg
vill se sanningen
i vitögat
dra ner ridån
och spräcka fyra väggar

Jag är arg
dricker blod
som den best
du skapat
med mitt hjärta
som rekvisita

Jag är arg
säger en monologs raseri
bryt ett ben, bryt två!
förlora dig bakom mina ögon
för det är bara skådespel
i din spegels tragedi

Jag är arg
Jag är inte du och du är inte jag
upp är inte ner och ner är inte upp
din teater är patetiskt dålig
röda tomater
över din kostym

Jag är arg
och vet att din bane sitter i publiken
tittandes på dig med lysande ögon
för du har ingen aning
vilken roll som spelas
när masker
har tagits av

Jag är arg
har gjort mitt karaktärsarbete
skalat löken hela vägen
in

detoxat kropp med grön juice
och svordomar
spänt mina muskler
skrivit upp min favoritfärg
googlat, bingat youtube, läst böcker

studerat världen, människor
interaktionen, dialogen
det mjuka och subtila
det hårda och groteska

kärleken
fulskrattet
och fulgråten
näsan färgad i förkylning

barnets smilgropar
i sällskap med en fjäril
en man, hår färgat av snö
visades sina skrattrynkor

när våra ögon möttes

jag grät i min kanins satinpäls
doften av daggluft, värme, hö och salt


Hämnden var ljuv
när jag målade scenen
rosa

och avskedade dig.
























Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-28 17:22



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
En lever på hoppet - sa kaninen... Bra föreställning det här: spännande, argt och slutet gott allting gott. Skuttar vidare...
2022-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP