Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKAVA


Krisplanen behöver revideras
inga kontaktuppgifter gäller längre
det finns knappt en länk som inte har skavts sönder

hur balanserar jag på ett outtalat hot om anfall

verbalt är jag överlägsen
känslomässigt äger jag endast
kulörta versaler på en kylskåpsdörr

för när inte ens hotet om osynliggörande syns
kan man glömma allt man hört om att
springa, gömma sig eller slåss

och hur förhindrar jag att lamslås av min egen rädsla
eller ännu värre
tro att det som pumpas ut i högtalarna
är sant

skeva versioner som jag inte känner vid
framförda endast för att förstöra och
för sin egen vinning skull

tillit bor inte här längre
den är tydligen
förtroendebokförd på okänd adress

jag inser att krisplanen måste skrivas om
men i osynligt bläck som endast syns när jag vågar stå upp
även om golvet försvinner




Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-28 22:41



Bookmark and Share


  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Text med igenkänning.

Skulle vilja låna lite av din ordsäkerhet!
2022-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP