Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så tar kriget slut en vacker dag

Jag ser på tv, hör på radio
men vet inte hur det känns
när kvinnor tvingas lämna sina män
vid landets tårfyllda gräns

Jag försöker förstå i natten
när det är svårt att sova.
Vill trycka din hand och
om en bättre värld lova.

Så kom hit lilla vän
som fryser i blåsten.
Barnen är våra oskyldiga
framtidsmåsten.

De tvingas nu fly
ett land som tappar rösten.
Men då står vi där,
välkomnande vid kusten.

Så kom hit kära vän!
Vi tar emot med öppna armar.
Borta blir mörka skyddsrum
och sireners ljud som larmar.

Borta blir dårskap och ondska.
Ingen vill väl hata och hämnas.
Kampen om frihet fortsätter.
Tankemönster behöver förändras.

Jag vill att kärleken ska få råda
i varje människas kropp.
Inte rädslans visir och ängslan
utan trygghet och stärkande hopp.

Låt oss lova varandra att
hjälpa en utsatt och svag.
Och att öppna våra hjärtan,
så tar kriget slut en vacker dag!




Fri vers (Fri form) av killedbycoffee
Läst 108 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-30 01:33



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så medkännande och empatiska ord till de oskyldiga barn och människor som tvingas fly krigets fasor…
Och en önskan om fred och frihet, mycket fina ord…
2022-03-30
  > Nästa text
< Föregående

killedbycoffee
killedbycoffee