Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evergreens

Det finns sånger som aldrig dör,
med texter och melodier,
som solister eller en kör
belönar med harmonier.

”Fjäril’n vingad” är en av dem
som ingår i kategorin.
Bellman har ju alltid ”gått hem”,
även med visor om brännvin.

Louis Armstrongs hesa stämma
och hans jazzförgyllda trumpet.
Om sant njutbart får bestämma
”Vilken underbar värld” är het.

Mästerpoeten Evert Taube,
hyllas av alla här i nord.
Som en viskonstens à la daube
smakar för mig hans ”Himlajord”.

Hyllas måste naturligtvis
skalden som skrev ”Hönan Agda”.
Rakt på sak var han, Cornelis,
som alltid stod för det sagda.

Mycket förtjänar att nämnas
bland musikaliska texter,
som till behag efterlämnas
likt våra perenna växter.

Blue Hawaii, Summertime, Stardust,
Spiskroksvalsen, sånger om Wien.
nubbvisor och hjärtan som brast
passar in i kategorin.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-03-31 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström