Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två är jag

Den ene tyst
vilar lugnt
i allt som sker
puls av blod,
doft av skog
vattendrag,
stenars tal
svett och tyngd
av slutna ögon
hugger ved,
bär sitt vatten
motljus.
Den andre virrig
stirrig, trött
och dimmig,
känslig själ
helt utan form
svävar över,
tomt bedrövad
drömbedövad
sömnlös, strömlös
helt kontaktlös
långt därnere
vaknar frågan
vem av dessa
två är jag?




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-31 10:48



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Verkar som en bipolär diagnos
2022-03-31

  Daphne VIP
Snygg, connected vs disconnected - ett varats dilemma. Omöjligt att vara en om man är den andre även om de attraherar varandra som två poler på en magnet. Var går gränsen mellan två, jag? en vedgubbe kan nog svara på det, kanske..?
2022-03-31

  Monica Lindgren
Väldigt bra! Vi består av flera olika "jag". Det uttrycker du fint i den här dikten. Oroande och förvirrande men kanske också berikande - att vara splittrad. Tycker om dikten!
2022-03-31

    Sefarge VIP
Intressant skrivet!
Motsägelserna
dilemma inuti
Människan
Ying/Yang
som harm
-oniserar
varandra?

2022-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP