Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övermod

En fabel om talang och övermod
En fabel om försynndelse mot Gud
Om folk som stådde enade med tro
Och byggde torn med dröm att nå
Till himlens ro

De byggde det i staden Babylon
De byggde tills Gud såg och straffat dem
Och sedan dess vår mänsklighet i tid
Haft tusen språk och levt i diff alltid

Bland dem som bygger dagens Babylon
Finns också stor talang och en stor dröm
Att ena mänsklighet med mod och kraft
Att nå till himlens ro
Att visa makt

Det tornet som idag har byggts är dock
Mer likt en pyramid
Barockt
Ett torn som byggts av papper, grönt i bak
Men även det ska hamna i Guds brak




Bunden vers av Olya
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-03-31 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olya