Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten är skriven av Susanne Rikner och tonsatt av Hans Kennemark, men jag vill lägga ut den här, så fler får se den.



Var inte rädd för vreden



 

 

Var inte rädd för vreden

som är ditt väsens värn

när onda krafter hotar

och kränker den du är.

I bruk för rätt och sanning

är vreden stark och god,

ett redskap för Guds kärlek

som ger dig heligt mod.

 

Var inte rädd för sorgen

den kommer som en vän,

beredd att bli din syster,

en bro till framtiden.

Hon lär dig sakta leva

trots allt som du har mist;

då växer ur din sanning

en kraft mitt i din brist.

 

Var inte rädd för tvivlet

som mejslar fram din tro,

dess botten är en längtan

som söker plats att gro.

Ur mörka nätters vaka

du dras mot gryningen

där ljuset av Guds närhet

välsignar brottningen.

 

Var inte rädd för glädjen

för kärlek och för lust,

låt leken och låt skrattet

bli brus mot himlens kust.

Att våga sig i tillit

det kostar sårbarhet,

men öppnar dig att vara

i Kristus hel och fri.

 

Psalm 825 i "Psalmer i 2000-talet"




Fri vers av Albert
Läst 3224 gånger
Publicerad 2006-08-02 16:37



Bookmark and Share


  vildvin
väldigt vacker psalm

tack för den - bokmärker
2006-08-13

  Thirre
Åh vad bra men vad besviken jag blev för jag trodde DU hade skrivit den. Jag tänkte höja dig till skyarna, men det gör jag ändå ;-))
2006-08-08

  Pica pica
Denna psalm innehåller mången visdom. Särskilt den första versen tyckte jag om, eftersom vi ofta förebrår oss själva när vi känner vrede.
2006-08-08

  Bissen
Fint! Tack för att du delar med dig!
2006-08-03

  BitterSweet
också jag bokmärker texten/psalmen... den är underbar! Tack!
2006-08-03

    Bim
Den sparar jag som bokmärke.tack .Hälsn.Bim
2006-08-02

  Bengt VIP
Den var väldigt fin!
2006-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert