Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Må ljusen aldrig slockna

 

 

 

Ondskans nattsvarta mörker
sprider sig över hela världen
skapar ångest, oro och rädsla
på den grymma, brutala färden

styr med maktens hårda händer
enligt egna reglar och lagar
släcker ljus efter ljus efter ljus
efterhand som det behagar

alla vars ljus fortfarande brinner
måste nu tillsammans hjälpas åt
om ondskans mörker blir totalt
hjälper det inte att säga, Förlåt

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2022-04-01 10:51



Bookmark and Share


  Feminaz
Sant<3
2022-04-09

  M.Eta
trodde väl att det skulle bli lite ro
när coronan släppte lite på taget!
då blev det krig istället!!!!!
ska världen nånsin bli bättre än så här?
bra skrivet!
2022-04-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tänkvärd text! Ja tillsammans kan vi bekämpa ondskans mörker!
2022-04-04

  Kajan VIP
Vi behöver vända utvecklingen, tillsammans; och det gäller på många plan.
2022-04-04

  Susen VIP
Tänkvärda ord om ondskans mörker som styr
2022-04-04

  BenGust VIP
Den som leker mörkrets furste får
allt stå för sorgefiolerna efteråt.
Eftervärlden dom blir hård.
2022-04-04

  Anya VIP
Så talande om den tid som råder. Var finns egentligen samvetet hos vissa människor? hur anser man sig ha rätt att starta krig bara så där? Undra om Putin någonsin kommer att säga förlåt???
2022-04-03

  Niliboy
Bra skrivet å vi står upp mot ondskan å våldet! Tack
2022-04-02

  Blomma-Stjärna VIP
alla vars ljus fortfarande brinner
alla
tillsammans
-
vi hjälps åt
-
(men jag kan inte låta bli att tänka på när ryssarna protesterade i Ryssland mot invasionen av Ukraina - svaret blev polisbrutalitet/fängelse - och när ryska soldater gav upp striden i Ukraina blev de skjutna i knäskålarna (av ukrainare)
2022-04-01

    Lena Staaf VIP
Fin och rytmisk dikt! Ja, ondskan och girigheten behöver bekämpas och godheten och solidariteten lyftas fram.
2022-04-01

  Monica Lindgren
Lyckade rim och ett vackert budskap!
2022-04-01

  Olof Lagerhorn VIP
En stark och insiktsfull appell om
att ställa solidaritet och vilja i det
godas tjänst.
2022-04-01

  Eva Helene VIP
Så bra du skriver, håller helt med om att alla måste försöka hålla fredens och kärlekens låga brinnande, speciellt nu i dessa grymma tider.
2022-04-01

  WyS VIP
Agendan är att härska, söndra och förändra utan att synas . använda marionetter som får stå till svars och skuldsättas!
2022-04-01

  Kungskobran VIP
Snällprat lönar sig inte mot depoterna.
2022-04-01

  Sparvögat VIP
Fred och frihet till alla, låt ljuset vinna över mörket som dessa ord så fint förtäljer…
2022-04-01

  Öknens Ros VIP
Att kämpa för solidaritet och mänskliga rättigheter betyder allt!
2022-04-01

  Maria Sundelin VIP
Ja ljuset och värmen måste vinna över mörker och hat
Kramar
2022-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP