Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FOKUS


Nycklar var tog de vägen var är de jag bar dem jag la dem
här någonstans
kan väl inte bara försvinna från jordens yta heller
eller

jag minns jag kom in där
gick fram dit
la det andra här
kastade skräp ställde ifrån mig sedan
vände jag om
jag gick runt gick fram
men gick tillbaka in kom ut
tänkte tungt på att vara trött

la mig raklång men inte hade jag någon nycklar då

jag går tillbaka i både tanke och själva rummen fram till dörren
och på vägen lyfter jag kläder som ligger
där de inte ska ligga
men det är inte det enda jag flyttar på

jag gräver i fickor i högar och i soppåsen, pappersinsamlingen, kikar in under dynor och saker som skymmer jag går så långt som att öppna kylskåp och frysen och lådor med bestick men inte kan väl nycklarna hamnat i tvättmaskinen eller i någon låda med grejer som ska kastas någon annans väska
i en sko

sedan blir det kväll och god natt men
inte är den särskild god för jag vaknar och ligger
och letar i minnet från när jag kom in
med nycklarna i min hand och där under täcket
går jag runt och letar en gång till

nu är det morgon och ljust men inte fräscht
och inte hittar jag några nycklar
inte utanför inte i dörren inte i gången
jag tar gårdagens varv igen

måste hitta en strategi planera varje steg
varje kvadratmeter så här stökigt får det inte vara
så kan man bara inte ha det
sökes ordning
finnes låst läge

tur man är ledig men det är bra märkligt
hela dagen står något som inte syns
i fokus

på måndag hör man den mest vanliga frågan
för en måndag

hej är det bra med dig
gjorde du något särskilt i helgen




Fri vers av Igot Tochange
Läst 82 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-02 08:04



Bookmark and Share


  Gustav Stenqvist-Walter VIP
Du gav mig ett glatt skratt där på slutet :-)
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange