Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats sång

Kommer ut från den stora konsertlokalen
där skådespelare tränat med musiker i månader
för att framföra den stora musikalen
Allting flyter på
den ena prestationen avlöser den andra
Publiken skrattar och applåderar
Men mitt hjärta är kallt
Det blir bara gester
och utanpåverk

Väntar på spårvagnen
möter av en händelse min dotter
Det blir bara ett kort möte
Det var så länge sedan
En liten tafatt kram
Sedan måste vi skiljas

På spårvagnen hem
sjunger mitt hjärta
Jag brottas med gråten
och skrattet
Jag svettas och fryser

Tänker på korta möten på kalla tomma gator
och stora konserthus med sångare och musiker
Och vad som får hjärta att jubla och gråta

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-04-02 16:25



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om möten med olika betydelse.
2022-04-04

  Kungskobran VIP
Påminner mig om Nils Ferlins dikt om
Clownen Jack.

Så slog han sin bästa caprifol
stod på huvudet grät och gol .

Gillar denna tragiska dikt


2022-04-02

  Blomma-Stjärna VIP
som Ulf Carlsson - hjärtat är kompassen!
2022-04-02

  Ulf Carlsson VIP
Hjärtknipande ögonblicksbild och reflektion över vilka känslor som är äkta och vilka som bara är på låtsas.
2022-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP