Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjolårets Vårjacka

inne i den nakna rododendron
hittade jag den

jag skakade av
alla maskar sniglar
och tvestjärtar
från fjolårets vårjacka
som vilat bland detritus och hård snö
under den långa vintern

med tre fingrar bar jag den hem
vek den en gång på mitten
och lade den i mammas tvättkorg

hennes skugga stod en bit bort
det kan vara svårt att tyda silhuetter
men ryggen var vänd mot mig




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-02 23:49



Bookmark and Share


  cilax VIP
bra
2022-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg