Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under en låtskrivarworkshop


kasematt

 

Ett skyddsrum med musik
med ljudisolerade väggar

Våra vapen hänger upphängda med nya strängar

Undra vem som dör idag
eller föder en ny sång inom sig

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-03 19:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det dör väl människor mest hela tiden, och krig mellan folk och individer någonstans på jorden har det ju varit 'hela tiden', oavsett 'det varit fred i Europa eller på andra platser. Till och med under världskrig finns det länder vilka inte strider. Inte bara Sverige alltså. Men just i nuet finns det ju länder vilka blir såväl ockuperade som angripna, utöver att det är 'krig i Europa'. Det finns länder vilka har inbördeskrig och så finns det gott om 'jag skall minsann hämnas en oförätt', i såväl sinne som rent fysiskt i utförande, människor emellan. Så strid är det gott om, blott en ser sig omkring. Litet som stort. Det är då och då påpekat att det är lättare att engagera sig om det som händer, känns som om det 'skulle kunna hända här'. Vad gör det om 400 flyktingar drunknar, om det dör 168 eller 1, 6, 8 i ett område 'nära en själv'? Det är ju fortfarande krig i Mellanöstern och Afrika, även om många just i nuet äcklas av strider i Europa. Det är intressant hur människor föreställer sig 'krig i världen'. Eller hur saker och ting tar sig ut, exempelvis orättvisor av olika slag. Vilka det ju finns gott om. Skrivande är intressant det med, här och annorstädes. Om en människa vore 'konsekvent och genomgod', skulle det då alls finnas fiktion om våld, mord, krig? Det finns ju redan gott om varan i verkligheten att 'roa sig med', som underhållning brukar vara till för. Varför läser jag ens deckare om det begås vidrigheter varje dag såväl i egen bygd såväl som 'nästgårds'? För att det räknas som underhållning... till skillnad från 'riktiga' mord. Det är komplex't, som en del människor har uttryckt saken. Det skall dock inte hindra någon att skriva fritt om 'vad som helst', i litet olika manuskript, vad det verkar, men i strid med samvetet är det förstås.
2022-04-04

  Nanna X
Kampvisor kan behövas i dessa krigstid.
2022-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP