Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hur "lögnen" försöker rädda en illusion!


När glashuset faller ihop

När började förfallet och när blev byråkratin så stor att den blev en lyxfälla!
Skulderna har för länge sedan överstigit inkomsterna!
Guldet blev till sand!

Polisen, sjukvården och skolan.

Omorganisationer, neddragningar
större enheter, mindre personal

Besparingar, effektiviseringar

Hur får man den teoretiska ekvationen
att gå ihop med de mänskliga grundbehoven.

Färre poliser, som ska ta hand om större
områden.
Landsting slås ihop till stora enheter långt
från hemmiljön.
Skolor ska få rum med fler elever i redan
överfulla klassrum.

Människor som arbetar i ovanstående yrken
orkar inte utan flyr fältet eller blir utbrända.

Teorin om besparingar och effektiviseringar
är gjorda långt från det verkliga livet.

När man tycks spara siffermässigt förlorar man
samhällstryggheten. Följden blir att vårt samhälle
faller ihop.

Varningssignalerna blinkar rött!
Psykisk ohälsa, stress, skadegörelse, våld och respekt
löshet hörs i etern....

Samhället har fått avledare. De flesta tittar ner i sina
telefoner eller springer runt och tittar i sina små datamaskiner!


Till slut kommer en kristallnatt och då vaknar alla!
Försent....

Feltänket är pyramiden. Toppen tror att den kan styra
över botten med hjälp av siffror.
Det är på rot nivå som förändringen börjar.
De som ska bli nytt måste få rätt miljö, näring och
omvårdnad.

Vårt samhälle har blivit ogästvänligt och otryggt.
Elittänkandet har tagit över och tror sig kunna
äta pengar.

Propagandan flödar fram som giftormar som sprider etter, lockar dig till att agera på impuls! Manipulationen blommar!
Hur ska du kunna skilja på sant och falskt när du tappat
kontrollen!
Bara döda fiskar följer strömmen!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-04 08:32



Bookmark and Share


  rostspik VIP
Det svenska förfallet stavas: nyliberalism. Avreglering. NPM.
2022-04-06

    lydriket
Kloka funderingar om det svenska förfallet.

Det brutna samhällskontraktet: mer skatt ger mer våld och mindre välfärd.
2022-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Funderar på vilka som skall plocka upp skärvorna när kristallnatten är ett faktum.
2022-04-04

  Thylacine
Vaken analys!
Många sanna ord!
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP