Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Vinter i Moskva 40 cm snö.

În plin? prim?var?, la Moscova a nins abundent: Z?pada a ajuns la un nivel record pentru începutul lunii aprilie (Video) - spotmedia.ro

Det snöade i Moskva för 50 år sedan precis som igår.

 

Påskfesten med en högtid för samtida poesi på jakt efter ordets naturliga färger i sagornas värld är på väg att börja.

 

Jag njuter av varje blomma jag möter på vägen,

gula tussilago-matta påminner mig om solens atmosfär och minnet av en vecka jag hade redan för 2 veckor sedan av sol och nu börjar snart en lammets snö i Stockholm. Trotsallt arbete som inte stannar för miljoner Snart kommer staden att prydas av blommor för miljoner.

 

Det snöade 40 cm i Moskva igår efter cyklonen Katarina, en sådan situation har inte varit fallet sedan 1895 då det snöade 55 cm den 3 april.

Måttlig snö, och i Rumänien är det väldigt kallt väder, frost och frost på marken. Under söndagsdagen (3 april) och under första delen av natten från söndag till måndag (3/4 april) i Crisana, Maramures, lokalt i Transsylvanien och i norra halvan av Moldavien tillfälligtvis nederbörd i form av slask och snö, på begränsade områden måttliga till mängden, och i bergen en nings. i väst, centrum, norr och nordost, där de termiska värdena ligger 8–10 grader under de fleråriga medelvärdena.

Här det börjar en vecka för jakten på matprodukter som redan är till dubbelt pris svider mig i plånbok och går på ransonen.

Kanske är för tidig att hälsa med .Glad Påsk. Dessutom är frimärket för dyr. Jag borde köpa paket med blom- och grönsaksfrö och skriva Glad Påsk på och hälla i brevlådan hos grannarna.

 Klimatet och krigen har satt oss i en skamvrå i världen 2022;
Prosa (Kortnovell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 148 gånger
Publicerad 2022-04-04 10:30Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Novellen är arten av den episka genren, i prosa, av medium dimensioner, med en enda berättande tråd, som driver en unik konflikt. Den har specifika egenskaper som skiljer den från andra litterära arter, den är klassificerad i flera kategorier och den har olika egenskaper från ett fall till ett annat.
Novell - definition, funktioner och typer av noveller.
Termen novell kommer från franskans "nouvelle", som betyder "nyhet". Novellen är ett episkt verk där författaren indirekt uttrycker sina tankar, idéer, känslor genom karaktärerna och handlingen.
Novellen är den medelstora episka genren, mellan sketch och roman, som har en enda berättartråd och fokuserar på en enskild konflikt, där ett relativt litet antal karaktärer ingår och där tonvikten ligger på karaktärskonstruktion mer än den själva handlingen. Det dominerande exponeringssättet i novellen är berättande, men det finns också beskrivningar, dialog och monolog.
Typer av noveller Enligt ämnets gemensamma kriterier med förverkligande är novellerna indelade i: Historiska noveller; Psykologiska noveller; Fantastiska noveller; Filosofiska noveller; Anekdotiska berättelser. Enligt de litterära strömningar där de ingår som kompositionsformel är novellerna indelade i: Renässansnoveller; Romantiska noveller; Realistiska noveller; Natrualistiska noveller.Novellen - drag Handlingen har en enda berättande tråd, som utspelar sig kronologiskt och där motivets ögonblick respekteras; Handlingen har ett högt tempo och ingen vikt läggs på detaljer; Handlingen i novellen är konstruerad på ett rigoröst sätt och leder till att det skapas en stark och komplex konflikt; Tyngdpunkten i novellen faller på karaktärernas karaktärisering; Antalet karaktärer i en novell är relativt litet; I novellen finns en huvudkonflikt som kan orsaka sekundära konflikter; Berättaren är objektiv och relaterar händelserna till den tredje personen; Stilfigurer och konstnärliga processer används i novellen.
Vad är en novell (Short story) är en mycket novell eller en längre historia.
Priser för noveller tar hänsyn till verk skrivna med 7500 - 17500 ord.
2022-04-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
ARTIKLARNA SOM PUBLICERAS PÅ REFERENSSIDEN HAR INTE DIDAKTISKT SYFTE DETTA ÄR REN PERSONLIG FÖRFATTARSIDA DÄR NI ÄR VÄLKOMMEN ATT ANSTAGA DINA EGNA REFLEKTIONER SOM LÄSARE.
2022-04-04

  lodjuret/seglare VIP
Läste hela texten och märker hur en novell får stråk av verklighet i en påhittad text.
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP