Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterpostering (med William Blake)

 


Tunga dignar björkens små ungar. Klagar

där vid granens uppdragna krage. Illa

isolerad, spretande stora tappar,

tynger molntäcket

Tigern Tigern, Tänkaren, frusen, fastnad.

Ser fraktala tautologier spridas;

fjäll på flingor, vingar på mjäll mot markens

lockande mässa:

Fall som ägg i gräsets halm Tiger Tiger.

Ställ dig upp som trädets stam niger niger.

Väx dig stark där vacklande ödestiger

evighetsranden—

Stalaktiten möter där stalagmiten,

tummen möter pekfingret, knäppet möter

tystnaden och rödhanen slickar isens

fräsande sablar.


 

 




Bunden vers av 100apor
Läst 233 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-05 01:08



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så skön ordlek, vill bara nynna med.
2022-04-05

  TrollTörnTrappan VIP
Klingar bevingat av tysta flingor.... och skön köldknäpp?!

Dikten tycks ticka av mycket tidig vår - likafullt tiga av väldigt ihållande vinter.

Ordet som mest fryser fast på min hjärnas tunga; visar sig bli "tautologier".

2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano