Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Då och nu ...

 

En gång bodde jag i ett land
där alla hade det mer eller mindre bra
I alla fall var det få med ingen standard
vi lekte mamma, pappa och barn

Drömde om Volvo, hus och tog jobb för givet
sen hände något konstigt
Folk som hade fått det bra började rösta girigt
jag blev allvarligt sjuk och dog plötsligt

Tyvärr vakna jag upp
överlevde min stora blodpropp
Fick diverse problem med min före detta vältränade kropp
Nu förbannar jag min återuppståndelse i att se ett Sverige med empatiskt stopp

Nästan alla har blivit egoister
samtidigt som man anklagar andra för att vara ligister
Börjar bara allt fler att tänka mer eller mindre som nazister
hatet fastnar på oss som klister




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-05 08:32



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Det är förfärligt att det tagit en sådan vändning, att det blivit självgoda egoister av folk trots att vi fått det så mycket bättre. Kanske har vi haft det för bra och vill inte tro att det finns människor som har det svårt i vårt land.
2022-04-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP