Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en poetisk katedral

Hon skriver. Ord som flyger.
De dansar i Ljuset från en stark skinande stjärna
bortom himlen.

Ord genom tankar
platser, minnen, människor.
Allt i diktform. Allt !

Inramat i ett böljande hav genom nålsögat.

Rullar de vågor mellan ord
och bild, fäst bakom en hinna av trådar
som binder drömväv
bakom ögonlock

och förser hennes mun med leende,
hennes hjärta med värme.

Själen som poetisk katedral.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-05 09:26



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Intressant bildspråk!
drömväv bakom ögonlock - det är väl om inte annat det inre seendet som jag tolkat i din dikt Spegelblank sjö. Superbra titel: Själen som poetisk katedral - tranströmerskt!
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg