Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min pappa önskade sig fred på jorden, varje jul, som ett skämt


En vit man, en önskan om fred - systematikens livsparadox

är inte fred att dansa
sjunga, din sång
om sovande jättar
och porlande bäckar
brodera blommor
i ditt hår, med pollen
i den spunna tråden

lite som en cola zero
i solen

den beroendeframkallande
relationen
utan arspatan

för att föra krig
med sig själv
har aldrig gjort någon
snäll

så Voldermort förlorar
alltid

han är en dåre
som tror att det handlar om
att vinna

för den största vinsten
kommer alltid vara du

med ditt skinn
målat i universum

dina läppar

den gömda tungan
drejandes hebreiska

dina berg och dalar
som formar din kropp
givandes min framtid mjölk

dina unga ögon
vadande i vattnets slående nyanser
helt ovetandes
om färgad innebörd

ditt skratt
med avstamp i vattenmelon
vattenpipa och sött te
som bara de sälla
får se

för jag klär ut mig till drake
och flyger dig
över risfält
och torn av Eiffel

fotograferar
jordnötssmöret på din näsa
när du skapar drömmar
på kontinenter

med mohawk
och fågelfjäder
för ditt landskap
pryds ur regnbågar


får mig att tänka på
några rader

"jag drömde
det var fred på jord
och alla krig var slut"


jag drömde
för sen vaknade jag
av fantomsmärtan
från benet
som försvunnit
i Syriska marker

jag skyddade mitt land

för mitt liv
som sköld
för mina barn
som hopp
för min universitetsutbildning
som kraft
för min rätt

min rätt att leva
min rätt att vara

min rätt att vara män-iska























Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-05 11:19



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Tror nog jag kommer vinna ändå, för så dåraktig är inte min text.. mvh daph<3
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP