Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samtal eller demagogi?


Militära planer och politisk nyckfullhet


OM nu Sverige har en plan för att attackera eller försvara sig mot Norge och Danmark så är det ingen stor sak. Det är politikernas nycker som styr sådant. Ett litet beslut i riksnatten bara så är det klart.

En vettigare sak för svensk del vore att ingå en försvarspakt med Finland samt även med Österrike och Schweiz. Hellre att så skedde än att man, som nu, önskar ansluta till NATO. Jag är för ökade försvarsanslag och upprustning, men emot NATO. Stärk alliansfriheten.

Ibland talar militären om eller låter undslippa sig någon plan på attack mot någon som vi inte är antipatiska mot, men det är militärens sak att framför allt vara förberedd för nästa nyck från politikerna.

Så om Ukraina i rysk propaganda har planer för att attackera Krim så är det inte en stor sak. Besluten tas ju i det politiska så frågan är inte om militären eller Ukraina har en plan, utan vad den politiska ledningen i Ukraina har för plan.

Av truppkoncentrationen i öst att döma så är det rätt uppenbart att där fanns en äkta plan att gå in och röja upp i Donbass pga åratal av provokationer och angrepp, allt med regimen i Kievs goda minne. Men inte om man läser Expressen. Den tidningen MED FLERA har köpts eller lånat ut sig till västs (dvs USA/NATO:s) kanaler med sina vinklingar.

Man har också varit ganska tysta om vad som egentligen regeringen Zelensky med amerikanska vänner sysslat med. Rysk propaganda är dock i jämförelse mer informativ än artiklarna i västmedia. Jag har aldrig gillat emotikoner.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 200 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-05 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen