Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens samhälle?


 



En snubblande tråd

läggs ut av de som har råd

Sen tittar de glatt på de som faller

bortförklarar dem med lögnaktigt skvaller

 



De ska veta sin plats

guldsked får man om man fötts i ett palats

Det är rikas ensak att vara välbärgade

de fattiga ska le i sitt slavarbetande

 



Så är sanningen

så repeterar sig historien om och om igen

Detta stycke jord är mitt

sa grundaren av detta kapitalistiska skit

 



Sen dog Jesus på korset för våra synder

men inte fick det makten att sluta tillverka bomber

Krig och mobbing är tydligen människans sista ord

fred och samhällsfrid kommer nog aldrig att existera på vår jord




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-05 23:20



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Så illa har det blivit, människan är en grym och hänsynslös varelse som bara tänker på sig själv.
2022-04-08

  Bibbi VIP
Jo. Uppenbarelseboken 21
2022-04-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP