Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilda toner

Barnets uppväxt är likt
ett djur som i tvång
kläs ut till människa inför
livet: som en roll i en pjäs
Bakom ridån – inom oss
en bortglömd kampsång
utan text kan höras
Den är varken i dur eller moll
utan består av vilda toner
av DNA gömda av
åtskilda generationer:
De vill att vi ska slåss för
den natur vi tar för givet
och frigöras från den bur
vi byggt i vår verklighetsflykt




Bunden vers av Oscar W.
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-08 18:02



Bookmark and Share


  crypticbard
The purity of thought and expression is palpable and exciting. The truth that is carried within its lines, beckoning. The image of training and conditioning brings to mind a similar effect on some pets that live their lives 'thinking' and 'believing' themselves to be human. Applauded. Thanks for sharing.
2022-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Oscar W.
Oscar W.