Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På djupblå tystnader


Jag är en gammal stöt;
nådastöt
för mångas tålamod,
vägrar mig fram längs timmervägar
och vindlande tankegångar
i gamla dagböcker,
Sir Mick Jagger intervjuad på radion
när dagen väcker mig
med åttonde aprils små medvetandegöranden

Jagger och den enslige nobelpristagaren Dylan växer
ur mina dagböckers ungdomsår
i Skitköping;
ur mina ungdomssår;
ratificerar ännu en kropp
som täcker upp för gårdagar,
dagar som går: går i DAGEN

och jag finner mig i den: i-den-tifierar mig

Radionyheterna lutar långsamt och försiktigt
ur sig själva,
nästan omärkligt reviderande sina inneboende
minimalistiska omärkligheter,
tills kaffet kallnat
och kriget flyttat sig några kvarter,
och döden lär ska vara nothing but a power nap,
fötterna på skrivbordet (att böra skriva) och röd lampa på
i slumrets slum,
häst mot folkgrupp i Hjalmar Mehrs förlorade almstrid;
tättskrivna sidor i årens spritade stenciler,
ofrivilliga sniffningar och blåa fingertoppar,
protokoll efter protokoll, bleknande
som minnet av dem

Människor stiger ur sig själva,
naknar bort över sekelskiftena,
lämnande pilspetsar och elektronik
och ogrundade påståenden
under stjärnor som knappt hinner blinka
medan rättsprocesser och poesi glimmar
djupt i galaxerna;
struntsummor en masse i rikedomarna

Det är ok att byta åsikt

Om vi bara sparar allt
kanske vi aldrig behöver dö (?)

Livstecknen är spasmer i oupptäcktheten,
långt om länge
Alexander Lukas och Lucky Luke suckar
i radanmärkningarnas ljudpoesiversion
av Bergspredikan,
som slumpas ut i bårhusen
medan unga tjejer slampas ut
i snabbköpen

Gamla kärringar svullar grisfett
i slutskedena
när överåriga män söker skogsrån
i linjebussarna,
skramlar med tvångstankar och sextjänsternas ransoneringskort,
fyller i blanketter, dräper getter

Låt skitsnacket vara kalligrafi
på djupblå tystnader

Tidsrymder slinker
genom tätskrivna fågeltexter
i Erik Rosenbergs FÅGLAR I SVERIGE,
och rosenfinken utbreder sig
(om ett och annat)

I'm stuck in this survival mode,
ad hoc remarks of no significance
that people made,
sticking
in my mind
through the decades
like they were crucial and life-changing;

sanctified talismans from secret worlds




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-09 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP