Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tittar uppochner

Jag ligger på rygg i sängen och tittar uppochner på natthimlen genom det oklädda fönstret, på diffusa moln som glider fram i mörkret och undertecknar det nattliga fredsfördraget.

Sovdags för länge sen men jag vill dröja mig kvar i nattens gåtfulla fråga en minut till, några sekunder till.

Men är natten stum, döv, blind och utan doft? Är allt som strös omkring den endast dagens kvarglömda grejer? Som tofflor på en strand medan ovädret drar in. Glasspappret halvt under sanden.

Jag ligger kvar på rygg i sängen och tittar uppochner på natthimlen genom det oklädda fönstret. Pannan rynkad och halsen böjd, irisen riktad ut vid det övre ögonlocket. Kroppens natt.




Fri vers av Här och där och här igen men ändå där
Läst 89 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-09 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Här och där och här igen men ändå där
Här och där och här igen men ändå där