Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[en Dylanstapel]


Vinden


Erbjuden all musik
på alla stora etiketter
går jag ut och lyssnar till vinden

När jag storknar
av min självförhävelse
stiger jag gråtande in i min tomhet

När alla mina vänner samlas
omkring mig
letar jag upp en fiende

När kroppen reser norr- eller söderut
rör sig sinnet söder- eller norrut

Med allting för ögonen
ser jag mig själv
Betraktande mig själv ser jag alltet

Min hjärna är en plats i universum
Universum är min tankfullhet

Livet är en genomskinlig spegel
Tid är svindel

Ingenstans är oändligt
Precis här har hög hastighet

Varje ansikte frambär ett namn
Bokstäverna stockar sig vid munnen

Kroppen mumlar i slutskedet
Vinden drar min anda

I mina misstags storm
revar jag seglen
och driver envist

Alla mina flickvänner stiger
ur dagböckerna
och förmultnar som gamla svampar

Trist är det
att se celebriteterna fångna
av det de kan få

Min samarbetsvilja värmer sig
vid trotset
Mitt egensinne trivs
i det alldagliga

Allting är det enda som återstår
Jag klappar mig på magen och räknar åren




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-04-10 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP