Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hemvändaren som följde sitt hjärta hellre än kartan


Istället för hemlängtan



först tog han en dusch, längre än vanligt,
mycket varmare än det ens var skönt bara
för att

sen åt han, allt möjligt direkt ur kylen

Efter det satte han sig i bilen, allt han tog
med sig var en ryggsäck full med flaskor
fyllda med vatten, en kniv, en filt och ett
par böcker han redan läst


Volvon startade, han tankade fullt före
kvällen och sen körde han norrut, bort

han körde tills bensinen tog slut för att
sen kliva ur bilen med ryggsäcken över
axeln,
mitt i natten, norrskenen härjade vilda

så gick han, frös och log med stjärnor
såväl i sin frostbitna kofta som i blick








Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-10 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP