Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i Ukraina


Ett barn är fött


Ett barn är fött
och till synes tryggt
ligger det i sin moders famn
och hon ler lyckligt
nu när smärtan är över.

Hon bor nu i sin egen bubbla
och här vill hon stanna
så länge som möjligt
med barnet tätt intill.

De befinner sig i sjukhusets källare
och där utanför pågår kriget
med dess oförutsedda händelser
och hon vet inte
var pappan till barnet
befinner sig just nu.

Det är begynnande vår i naturen
med spirande grönska,
blommor som slår ut
och fåglar som bildar familj
och bygger bon.

Kriget verkar inte ha något slut
och i dess spår
följer bara död, sorg och lidande.

Fred och frihet
verkar just nu vara mycket långt borta
men jag väljer att tro på
en framtid för det nyfödda barnet
och ett liv värt att leva.

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-04-11 10:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket berörande och gripande skrivit
2022-05-11

  Monica Lindgren
Så fint skrivet!
2022-04-27

  Anya VIP
Berörande skrivet. Jaa tänk att föda i en krigssituation. Det som är nog tufft ändå. Själv går jag i gång på dessa surrogatbarn i Ukraina. Så fruktansvärt.
2022-04-16

  Respons VIP
Människoöden som kommer oss näran just nu och som du beskriver så fint.
2022-04-14

  Monika A Mirsch VIP
Ömsint och nära beskriver du den ohyggliga smärtan - tack - har på känn att det är det svåraste att skriva ....
2022-04-13

  Bibbi VIP
Jag vet bara att "vad en människa sår får hon också skörda." Det säger Guds Ord.
Tiden kommer för straff för ondskan.
2022-04-12

  ULJO
Så fin text.

Hoppas det nyfödda barnet får ett liv i frihet.
2022-04-11

  Sparvögat VIP
Så ömt dina ord faller till barnet som föds i krigets skugga men hoppet som lever om en ljusare framtid…
Så berörande!
2022-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP