Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vidare uti Ronneby


PÅ TOPPEN

Såg att det lös i vattentornets topp,
så jag for dit opp.
Anrikt och med gammalt tegel,
orangea alla metrar opp.

Oj! Nu bor det visst nån här.
Hoppas jag inte stör?
Nä det är så lugnt,
bara vinden,
vinden och stadens brus.
Högt, fast nere på marken,
syns taken på alla hus.

Nya vattentornet därborta
på västra berget,
en liten glimt av ån syns
igenom snärjet.
Bakom där någonstans
ligger Ronneby Brunn.

Där låg Blekinges största
hälsokälla, nu är badet
likt rivierans Marseille.
Som en främling man känner sig.
Vattnet i källan smakade rostigt järn.
Usch, fy tvi! Det var inte gott.
Men skön är utsikten här
från bergets topp.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 91 gånger
Publicerad 2022-04-11 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar