Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan är en minut över tre

Spända axlar
Knutna händer
Benen som en trummaskin
En intensiv önskan om
att sova
att glömma
att färdas längs den långa floden
Ändå finns det inget som hindrar
ryska tanks att rulla in
över hallmattan
in i kroppen
bränna hus och döda människor
Hur värjer man sig för detta liv
Hur vänjer man sig vid detta liv
Hur värker man sig vid detta liv
Jag ringer 112
blir kopplad till Carl-Ivar Nilsson
som redan beställt sina favoritdrycker
en starköl och en Irish coffee
och som snart skall brinna inne i sin lägenhet
Jag skriver SOS
Save our souls
Save our bodies
Save our lifes
Jag skriver orden
Jag går in i språket
Jag väver meningar av det meningslösa
Låter poeterna vakta förståndet
Låter poeterna vakta förståelsen
Låter poeterna vakta förvirringen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-13 07:35



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Du ger ord åt oss alla - för allas vår oro - om kriget och närheten till mer krig -
samtidigt ger du oss hopp om att poesi även nu - inte minst nu
- vaktar förståndet
- vaktar förståelsen
- vaktar förvirringen
tack!
2022-04-15

  Kungskobran VIP
Poetens rop på hjälp i denna förvirrade värld är nödvändigare än någonsin,
starkt tolkat av dig
2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP