Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Retreat


Jag känner av lägenhetsrymden,
kubikmeter på kubikmeter,
i en imaginär fördelning
efterliknande Nakagin Capsule Tower;

stänger av P1 i sovrummet
men hör samma program fortsätta
i det tämligen avlägsna köket,
därmed konstruerande en akustisk 3D,
rungande i min rumslighetsuppfattning

Geometrin smakar av mig,
och jag njuter densamma:

bokstäver
som utan eftertanke
eller krångliga avtal
klickar i sina slottar

Det är bara jag här, retreatvis:

Brakskitarna rör sig frimodigt,
utan förbehåll

De kommer med slokhatt,
uppkäftiga i synen

Och det finns inte många dryftbara längre,
att rulla tillvaro med

Flertalet är döda;
övriga helt sonika dumma,
och klockan går, sidledes
över kärren,
pysande, gurglande




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2022-04-13 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP