Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev fred

Utanför husknuten

hårt knatter
av en kulspruta

magen drar ihop sig
av skräck
men slappnar sedan av
åh
det var bara en hackspett!




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2022-04-13 17:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja fredsduvorna har gett upp, nu nytt försök med hackspetten Fred.
2022-05-09

  Peter G VIP
Den här var bra! Tycker mycket om det avväpnande slutet!
2022-04-19

  Lehva VIP
Underfundigt avslut på en text som behandlar oro och stress.
2022-04-17

  Anya VIP
Så träffande. En helikopter hovrade utanför oss och sonen frågade:
- Är det krig här nu?
Din dikt säger mycket på få ord.
2022-04-16

  Niliboy
Det blev fred, äntligen!
2022-04-15

  Blomma-Stjärna VIP
vi tolkar världen omkring oss med tanken vi bär på krig - och just nu och här var det bara Hacke Hackspett - vilken tur!!!
2022-04-15

  Respons VIP
Världen står på ände i dessa krigstider och inget verkar normalt. Bra formulerat och bra observerat!

2022-04-14

  Öknens Ros VIP
Oväntat ljud kan ge oväntad reaktion.
2022-04-14

  ULJO
Vilken tur
Hackspetten som är så oförarglig
2022-04-14

  BenGust VIP
Anspändhet i tidens tecken tar sig olika uttryck.
2022-04-13

  Kajan VIP
En beskrivning av hur omvärlden påverkar oss och kryper in under skinnet, och här är lättnaden härlig.
2022-04-13

  Kungskobran VIP
Bara den inte ger sig på mitt hus för då blir det krig
2022-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Rädsla för krig kändes uppenbar
befriande
att det bara en hackspett var.
2022-04-13

  Sparvögat VIP
Knattret av en hackspett får gärna ljuda även om den på spänning bjuda…
Ett fint fredstecken!

2022-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP