Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett regn

Känner mig som ett regnmoln
I dag
Inte vilket regnmoln som helst
Utan ett moln som till bredden
Är överfullt
vindpinat
Trilskande regn som kastar
paraplyer, stormhattar
Sliter tag i regnkappor
Ökar på stressen
Benen springer
Tidningar hålls över huvudet
Som ett desperat skydd
Mot väder och vind

nyhetstorka

Får människor att slutligen söka skydd
I stugans värme
håller de sig inne
Dricker kaffe eller te,
Kanske spelas det kort
Medan jag ylar och far runt knuten
Tills jag är blåfrusen
om läpparna

Jag är ett trilskande regn
Som nu går i säng.




Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-13 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t