Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reale


Att kalla kroppen ”den”
är en instängd förtvivlan;
bevismaterial
ur en brutal föreställningsvärld;
ett mänskligt utanförskaps
autoimmuna förnekelse
ur ett medvetslöst ställningstagande,
ett närigt tagande i bruk
av en plats för sömnbehov,
hunger, törst, kättja,
kärlek och hat

Språkbruket är ett våldförande
i ensamhetens slutgiltighet,
sakförhållanden emellan

Missbruk och självmord
är semantiska konsekvenser
av ett inlärt betraktelsesätt;
förtingligandet som ryms
i identiteten ”den”
och river i kalhyggen och
distributionscentraler,
djurfabriker och skolsystem

Att kalla kroppen ”den”
är en instängd förtvivlan,
hur tyst den än är;
hur långt bortom tysta skrik
den än krälar

Den moderna människan
är självförsörjande
på avsteg




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-04-15 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP