Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tavlan egen skapelse


ENA

 

Alla är unika
var för sig och tillsammans
i livets kedja som enar oss
på stigar och genom rötter
som slingrar sig över landsgränser

Jordar vägar och broar
som människohänder
bygger av kärlek och förståelse

Vårblommor vaknar
sträcker sig mot solens ljusstrimmor
där grässtrån och trädgrenar
skimrar i grönaktiga nyanser

Världens oläkta sår
förblöder av mänskliga förluster
hjärtats ögon gråter

Vårens ansikte
går sin gilla gång i naturen
som ett öppet landskap
av hjärterötter som förenar oss
till fred

Copyright Susen 





Fri vers (Prosapoesi) av Susen VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-04-15 12:25



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
fagersamt framfört i ord som tanke
2022-05-08

  Eva Langrath VIP
Mycket fin dikt och bild.
2022-04-28

  Anya VIP
Mycket fint, både text och bild. Sista strofen så talande om fred. Tycker om hur du väver in våren.
2022-04-20

  ULJO
Fantastiskt i ord och bild
2022-04-19

    Lena Staaf VIP
Tycker mycket om tankegången i dikten. Att vi hör ihop och ändå är unika.
2022-04-18

  Sparvögat VIP
En vacker tavla i ord och bild…
2022-04-17

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som manar till att tänka på oss istället för du och jag.
2022-04-17

  Öknens Ros VIP
En tavla som harmoniserar med en likaledes harmonisk text med några mörkare inslag. Väl skrivet.
2022-04-17

  Kajan VIP
En text som mjukt lyfter fram hur vi är förenade med varandra, och jag tycker väldigt mycket om den närmast organiska känslan i flödet. Till helheten hör även den fina målningen.
2022-04-15

  Maria Sundelin VIP
Fina tankar
2022-04-15

  Jan Widströmer VIP
Ett fridens och fredens budskap i vårens - och tyvärr den världsliga orons tid.
2022-04-15

  E Nordin VIP
Fint dikt och tavlan.
2022-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP