Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla (fråga)



Den oroliga rörelsen
stör och berör -

När träden är stilla
utan vind,
blir trafikmärkena onödiga
i sin förnumstighet.

Varför inte stilla,
även vi i det givna livet,
när tystnaden talar
och ljuset viskar vackert -

bortom allfarvägarnas vanlighet
och molntapparna
där ovanför?

En fråga
som sällan ställs
på allvar
och sällan besvaras -

vore att ifrågasätta
oss själva.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-15 13:23



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker tänkvärd dikt.
2022-05-02

  lodjuret/seglare VIP
En hel del människor svarar eller verkar vilja svarar på i storts sett vad som helst påstående i en stad nära dig eller litet varstans i världen...
'Nej, det tror jag inte på!'
2022-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP