Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En text med anledning av långfredag

Med anledning av långfredag minns jag en text av Frans G Bengtsson som refererar soldaternas reaktioner när en älskad militär ledare dött i slaget vid Pavie-
och texten påstås kunna läsas i närheten av där slaget utspelades.
för att förstå texten så bör man veta att på franska så rimmar den,vilket enligt mig gör det hela lättare att förstå även om texten tyvärr har lite av löjets skimmer.
Och eftersom texten finns huggen i sten är den lite svår att bli av med.
En kvart för sin död var han fortfarande vid liv.

Ja det må jag säga djupa slutledningar av personer i sorg




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-04-15 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP