Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... och mänskligheten är till sin natur misantropisk ...


Ty i skuggan lurar frosten

och solen värmer
efter råkalla nätter
med löften om ljus och trygghet
men... däri dväljs en falskhet
ty i skuggan härskar frosten
så, min vän, vakta på gränsen
emellan ljus och mörker
emedan i det Du ser
möjligt inte för ögat är tänkt
än mer för Din själ sjukt skänkt
såsom en droppe gift i Ditt öra
till att Ditt inre ljus avse mörda

ty i skuggan vilar frosten






Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-17 01:25



Bookmark and Share


  helenita VIP
Gillar!
2022-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik