Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud, Alllah och makten

Är gud, Allah och Makten den nya treenigheten? Och vad kan det ha för betydelse för oss. Ingen kanske

Vad har dessa tankefigurer gemensamt?
Efter lite grunnande kom jag fram till att det gemensamma draget var deras osynlighet visserligen finns en hel del avbildningar på Jesus men han var ju ursprungligen en hero. Dvs han hade gud som fader men oskulden Maria som moder. Förklara det den som kan men i religionens rike sätts i huvudsak det logiska rationella tänkandet ur spel. Och för Allah finns ett uttryckligt förbud mot att avbilda honom och detta förbud har varit i kraft så länge att det lär ha påverkat folks uppfattning och sätt att uttrycka sig i bilder den stora folkvandring som sker i världen nu har kanske börjat ändra på dessa saker det är jag inte i stånd till att ha en uppfattning om till avgörande till pga bristande kunskaper.
Men trots sin visuella osynlighet verkar de. Lite verkar de som gravitationen. Det vill säga efter dessa krafter finns i stort sett överallt. Tänker man inte på dom.
Maktens föränderlighet får ju varje medborgare en påminnelse om. Kanske likt jag blir han varse att makten inte befinner sig där han trodde han skulle finna den. Makten hade likt en skugga ljudlöst försvunnit och bosatt sig annorstädes




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-17 15:40



Bookmark and Share


  Koloristen
Jesus Kristus är sann Gud och sann människa.
2022-04-22

    ej medlem längre
Kom ihåg att det står "Gud är en" i Bibeln och han vill aldrig bli avbildad. Allah är ett mänskligt påhitt och existerar ej.

Makten är livsfarlig och har lurat mänskligheten att slåss. Det är destruktivt.
2022-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP