Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Origo

Mina egenheter
är min egendom
och min börda.

Det egentligaste i mig
min egensinnighet
ger mig otaliga ensamheter
men djupare samstämmighet
i skärningspunkten
mellan min värld och din.

Livet plöjer sår i själen
livet sår liv i de öppna såren.
Som en blödande åker är mitt inre.

Högt över allt sjunger himlen
och jag känner min groende tacksamhet
över att få vandra över spirande sår
i människohamn
att få vända mig om uti dansen.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-17 18:34



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Livet plöjer sår... bevingade ord, magiskt.
2022-05-03

  Jan Widströmer VIP
Som en sång till livet: "Jag vill tacka livet, som gett mig så mycket" typ, av Violetta Para, i svensk tolkning med Arja Saijonmaa. Många vackra vändningar i dikten, inte bara "uti dansen".
2022-04-18

  Kungskobran VIP
Öppna sår är grogrund för bakterier, livet måste läkas för att kunna fungera.
Starkt skrivet
2022-04-18

    ej medlem längre
Fin början och slut. Men vad är "som en blödande åker" ?? Katakres tänker jag.
2022-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP