Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manfred och Frida

Manfred och Frida
lever i sämja
bygger upp sin stad
och sina liv
och vill tilliten främja
Manfred höjer aldrig handen
hårt mot Fridas kind
och blicken hans är mild
som en ljuvlig västanvind

I Manfreds och Fridas stad
råder demokratiskt skick
någorlunda rättvist
alla del av kakan fick
jobbar effektivt
fast i mänsklig arbetstakt
med kollektivavtal
och utan slavkontrakt.

I Manfreds och Fridas land
hålles tummen i ögat
på gryende despoter
ingen får bre ut sig
på andras bekostnad
så att folket svälter och gråter
kärnvapen monteras ner
stridsgas neutraliseras
och folket är upplyst och kunnigt
när de om allt informeras.

I Manfreds och Fridas värld
är man varsam med jordens resurser
inga krig
emot skalbaggar eller maskar
inga ekologiska konkurser
människan avslutar
det som förgör
och sväljer de hatiska orden
för människan lär sig att leva
som en bland alla de många
varelser här på jorden.










Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-04-18 13:30



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En text om en utopi men en fint skriven sådan.
2022-05-09

  Respons VIP
En värld och ett förhållande som kunde varit självklar och vanlig men som med perspektiv på hur det är känns som en utopi, tyvärr. Intressant formulerat!
2022-04-21

  Susen VIP
En härlig text som framför ett viktigt budskap. Suveränt skildrat
2022-04-20

  Anya VIP
Vilken fin en. Får mig att tänka på "I natt jag drömde".
2022-04-20

  ULJO
Sanslöst bra skrivet i tider som dessa.

2022-04-19

  Kajan VIP
En text med luft och ljus, både i känsla och innehåll. Och instämmer i att det låter som en utopi, men kanske finns en möjlighet att det någon gång blir förverkligat. En originell och fin text.
2022-04-19

  Blomma-Stjärna VIP
På vers med rim är den skriven; en vision som bär oss levande till Frid o Fred!
- bokmärker!
2022-04-19

  Niliboy
Där fick du Putin!
2022-04-18

  Sparvögat VIP
Låter som en härlig plats, fredens och frihetens land….
Så även för naturens famn…
2022-04-18

  Marita Ohlquist VIP
En plats där alla kan vakna i lugn och ro
och tänka här vill jag leva och bo.
2022-04-18

    Sefarge VIP
Utopiska tankegångar just nu.Men kan
Bli möjligt om mänskligheten bemödar
sig därom i symbios med kretsloppet
Och alla oss varelser med
godhet förståelse och
så lite gift-avfall som
möjligt är?
;)
2022-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP