Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I fablernas värld

Konung är han över skogen
älgen dansar bossanova
hoppar runt på långa ben
sevärt, ja det vill jag lova

Snigeln tar det lugnt
med sitt hus på nacken
om det går för fort
bromsar han i backen

Skuttar gör han kvickt
haren där på ängen
ingen sport för honom
ligga still på sängen

Skatan är en lurig typ
stjäler det som glimmar
kraxar så förskräckligt
så nästan låten rimmar

Taggig är den rocken
den som igelkotten bär
blir ett verkligt vapen
då han utsätts för besvär

På grenen en professor
en uggla väldigt klok
han styr skogens lagar
från sin tjocka bok

I skogen blir det tävling
om vem som är bäst
när det gäller höjdhopp
nog grodan vinner mest

När räven med sin list
ska fånga en höna
blir hans eskapader
mest gärna en skröna

Från djurlivets värld
en saga för de små
kring fablernas värld
är himlen alltid blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 436 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-04-25 07:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Livfull text om skogens djur.
2022-05-14

  Susen VIP
Härlig text
2022-05-03

  Blomma-Stjärna VIP
Kul, fint och rytmiskt - bokmärker!
2022-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig och kul dikt om skogens alla små och stora djur!
2022-04-26

    Lena Staaf VIP
Uppsluppen och rolig text om skogens djur!
2022-04-26

  lodjuret/seglare VIP
Texten får sin självskrivna bokmärkning.
2022-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Välskrivet och fyndigt om djuren i fablernas värld.
2022-04-25

  M.Eta
Beskrivande text om våra djur!
2022-04-25

  Maria Sundelin VIP
Rolig beskrivning
2022-04-25

  Öknens Ros VIP
Härligt präntat om både små och stora djur!
2022-04-25

  Kungskobran VIP
Tänker osökt på Falstaff Fakir , Var och en sin egen professor.
Dromedaren med sin puckel går i öknen ut på ruckel, buffeln är ett hornigt djur ömson ko ömsom tjur.

Fyndigt skrivet av dig
2022-04-25

  stormengudrun VIP
Så härligt med alla vilda djur:-) De vet hur livet ska levas och dansar var och en efter sin pipa!
2022-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO