Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med rosa paraply

Jag ordnade aldrig mina foton
inte heller mina dagböcker
kronologiskt

fråga mig om vilket år
det eller det hände
och du får se mig

räkna på fingrarna
från min födelse till min förstfödda
vidare till sonen och yngsta dottern

första tanden
första skoldagen
studenten

min mamma föddes
året kvinnorna i Sverige gavs rösträtt
morfar föddes i svältens år
- om det var 1887?

i mina fotoalbum finns vi till på olika sätt
bredvid baby-mig i Malmö
dansar vuxen-mig i Lund

och du kära barn
som är en ung kvinna med nyfött barn
finns på min mammas och pappas bröllop

med bristande kronologi
åker jag hiss genom åren
med min barnhand
i en stickad klänningsficka

klibbiga salmiakpistiller
lossar jag från ett änglabokmärke
och en jojo

medan jojon dras upp mot handflatan
åker jag in i en barnbok
där snöret dras från ett hus till ett annat

och jag blir en lindansös
med rosa paraply
och en far som spelar dragspel






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-04-19 23:40



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket fin dikt jag reser okronologiskt genom ett liv och hänförs.
2022-04-25

  Anya VIP
Vilken fantastisk dikt med så mycket innehåll. Det där med kronologisk ordning är överskattat. Håller med dig. Livet är ingen rak väg, vilket du fångar så träffande. Sparas!
2022-04-22

  Respons VIP
I brist på kronologi blottas en tidsresa fylld av glädje och fantasi.
2022-04-21

    Lena Söderkvist VIP
Låter som en fin barndom med mycket kärlek. Du får med tidens gång också, med minnen och allt.
2022-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om barndomsminnen som finns kvar i vuxenlivet.
Underbart avslut på texten.
2022-04-20

  ULJO
Så fint att bjudas in i barnboksvärldens tid via dina fantastiska minnen.
2022-04-20

  Monika A Mirsch VIP
"medan jojon dras upp mot handflatan
åker jag in i en barnbok
där snöret dras från ett hus till ett annat"
Tackar å det varmaste - du gav mig orden som leder direkt in i min barndom - som är sååå behövlig i dessa tider - TACK och goder fortsättning på vårens tid....i barna tecken!
2022-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP