Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växer

I mig växer den slutna blomman
Läpparna rör vid den inre strömmen
Liv färdas mellan de yttersta punkterna
Språket nyanseras, bärs bort som
Bröllopsgåvorna ingen kom med
Är tomheten sann också för dig?
Språket växer i mig, i krukor
i vattenglas
på fönsterbräden i livets alla rum
Inom mig bärs jag bort på ett hav
av minnen, bort intill hem och runt
i vida cirklar
Vad vet jag om tomheten?
Jag vattnar bara blommorna
Som vänt sig mot fönstret




Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 80 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-20 12:04



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Tranströmer skriver någonstans att känna tomhet kan betyda att man är öppen. Ungefär...
2022-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström