Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest i närbutiken

Till närbutiken som förnyat sig
och har något modernt över sig.
Som vill lära ut någonting.
Något som syns i hantverksöl vid kassorna.
Och långa rader drycker
med hela alfabetet av vitaminer.
Kvarg med extra proteinkomponenter
för den som bygger en proteinbaserad kropp.
Du är vad du äter, det är klart, näringslära.
Man ska ta hand om sin kropp.
Och goda fetter av feta laxar,
som odlats med skräpfisk från Östersjön,
berikade med allt vi vet om vattnet i Östersjön.
Det finns inget annanstans.
Som skulle rädda oss.
Men nu är det extrapris,
och sista timmen sexti procents rabatt.
Handla innan sista timmen är slagen.





Fri vers (Fri form) av A. S.
Läst 149 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-04-21 18:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag hade gärna sett något självrannsakande inslag i denna pekpinne-på-annan-pekpinne-text. Det är inte så många som klär i vita handskar.
2022-04-22
  > Nästa text
< Föregående

A. S.
A. S.