Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kulturella kapitalet

Det kulturella kapitalet är ett filter
som definierar den goda smaken
vad som är lämpligt att tycka och tänka
och hur det är lämpligt att vara

Det kulturella kapitalet
lägger sig som en hämsko
på dina närmaste känslor
och dess starkaste uttryck

Tystnaden är dess starkaste vapen
tystnaden och likgiltigheten
som får frottera sig fritt
med din låga självkänsla

Det kulturella kapitalet
har sina rekryter
sina svansviftare
och sina lojala mördare

Det kulturella kapitalet är en rörelse
som skapar förstening
ett konstnärligt uttryck
som bejakar institutionens stillastående

Det kulturella kapitalet handlar om makt
makten om vem som får finnas
makten om vem som får synas
och vem som bör döljas och skammas

För att befria dig från det kulturella kapitalet
behöver du befria dig från myten och skammen
om att ditt liv är ointressant
och att det du säger är fel eller falskt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-04-22 05:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ord verkligen så sant
Uppkomna ur ett fritt
observerande hjärta!
;)
2022-04-23

  AndLou VIP
Kan inte annat än att hålla med dig till fullo! Suveränt ordat min vän!
2022-04-22

  Kungskobran VIP
Kultursnobbar med sina fisförnäma kommentarer är det värsta jag vet
2022-04-22

  Carl-Johan Bachofner
Länge leve gräsrotskultur!
2022-04-22

  Anya VIP
Här var det verkligen ord och inga visor. Tycker om styrkan den förmedlar och slutet lyfter.
2022-04-22

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2022-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP