Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har bestämt hur det ska bli:

*Ryssland kommer att förlora i Ukraina.
*Det ryska folket kommer att avsätta Putin.
*Ryssland och dess delstater börjar en långsam väg mot demokrati.
*Ukrainarna kommer att kunna bygga upp landet igen och kommer att bli en värdig demokrati.
*Europa uppskattar sina demokratier mer pga kriget och blir försiktigare med totalitära stater i och utanför Europa.
*Europas demokratier kommer att hålla ihop mycket mer.
*Demokratierna slutar med dubbelmoralen att köpa billigt och sälja dyrt till tredje världen som då får mer respekt och undergräver de totalitära staterna i världen.
*Demokratierna slutar att starta krig runtomkring i världen i demokratins och oljans namn och får ännu mer respekt.
*Med ökad respekt blir allt fler totalitära/auktoritära stater demokratier.
*Alla inser mer och mer den viktigaste erfarenheten från andra världskriget: att demokratier utan principen om mänskliga rättigheter leder till krig.




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 182 gånger
Publicerad 2022-04-22 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner