Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN OSYNDAD TANKE.







LUDRA I APRIL

ÖNSKEVISAN

Sjung visa, jöns från mon
sjung i sommarglänta.
Dansa fånigt allen. Du kan
gå till torget, få hen jänta.

till taktlös melodi
en visa till natten jag sjunger
benet är krumt
och ryggen stilla
armarna svänger
vingligt och illa

sorgerna hela
viskonst med fela kan
flickorna stryker
kring ditt och datt

Sjung din visa, sjung en visa
för barnet du gjorde i natt.

Bosse 22 april 2022.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-04-23 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten