Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
22 april 2022


Urnästet

Jag ser fåglar
flyga fritt
i mitt sinne.

De kvittrar och kraxar
fram mina minnen

medan jag är åskådaren
som håller kikaren
mot deras näbbar;

Jag ser hur nya ägg kläcks
och skriar efter Skaparen
att vissla den vaggande visa
som bonat deras vita heliga väggar.

För de vill återigen
återvända hem
till tempelholken,

Urnästet,

och sitta och skåda
och höra allt kvitter,
på klippan bredvid mig,

tills nästa vinande ande
ger vingslagen fart
att vissla fram i sinnesskyn.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2022-04-23 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP