Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slumrande kraft i rytande tid

 

Hjäpen kommer inte till dig

ingen ser eller hör den som osynlig är

du måste skrika högt

stampa hårt skrika dig hes


Hjälpen kommer inte till dig

som i tystnad lider

stänger in sig

drar för gardinen


Hjälpen är din att ta tag i

för att vara sjuk

måste du vara frisk

du måste orka ännu en dag


Hjälpen är inte medicin och piller

även om sjukvården skriver ut

som om ingen morgondag fanns

de är inte dina att ta alla på en gång


Hjälpen bor i dig är en slumrande kraft

du är den du är och du duger som du är

frisk eller sjuk är du en människa

född att leva en tid på denna jord


Hälpen stavas kärlek

k ä r l e k

till dig själv först

så stilla din törst


Hjälpen är nåbar om du vill den

inte alla vill eller orkar

räkna då sekunder eller ditt hjärtas slag

lev ditt liv som är dig givet


Hjälpen är redan här

känn den du andas den

genom skapelsen

är du aldrig ensam











Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-23 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP