Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


NÄKTERGALENS SÅNG

 

näktergalens så vackra sång

försöker hopplöst att överrösta kanonerna

de mörka molnen bryts isär

på en eldröd himmel

jorden är svärtad av sot

från alla flammande bränder

ett resultat av inkräktarnas

hemska galenskap

allt är kryddat med en doft

av bränd mark och krutrök

 

det finns inte längre någon rättvisa

där i vårens bleka ljus

inga löften om fred och frihet

denna vår anno 2022

nej enbart ett naivt förakt

för medmänsklighet och mänsklig existens

denna vår blir en påminnelse

om de förlängda mörka skuggorna i vår värld

ja så alla de vackra blommorna

får helt enkelt vänta ...med att blomma

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-25 09:43



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Väl diktar om du detta pågående fasansfulla krigs skuggor över människor och den vårliga skönhet som bleknar.
2022-04-26

  Den skrivande tysta
En verklig och brutal påminnelse om vad kriget gör med naturen, med oss... med allas vår livskraft. Vackert skrivet.
2022-04-25

  Kajan VIP
Krigets och våldets långa skugga är starkt gestaltad här, och smärta genomsyrar raderna.
2022-04-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP