Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om kråkor

jag sitter och betraktar

en kråkas promenad över asfalten

 

den tycks ibland betrakta mig tillbaka

vad den tänker är inte gott att veta

 

 

Men vet detta:

 

ibland är det meningsfullt att betrakta kråkor

ty kråkor lider sällan nöd

kråkor hittar lösningar

kråkor är lekfulla

kråkor vet att det inte kan vara för många kråkor på samma plats

kråkor pratar inte mer än nödvändigt

kråkor har mycket fritid

kråkor tycks inte ha ideologiska motsättningar

 

kråkor behöver inte utbilda sig i närmare tjugo år, göra bostads- och jobbkarriär, 

pensionsspara och oroa sig över våldet i världen

 

kråkor behöver heller inte bekymra sig om en ålderdom med vacklande hälsa

 

 

Det får mig att fundera över uttrycket ”högre stående varelse”




Fri vers av Ruda
Läst 98 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-26 14:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Längtan till det primitiva, bekymmersfria tillståndet. Halva bilden, men visst är den vacker.
2022-04-26

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag vet, det är sant. Men kråkor dör också. Och då är cirkeln sluten väl?
2022-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Ruda
Ruda